De maan staat symbool voor ontwikkeling.

De maan is mijn inspiratiebron evenals ook de zienswijze van Carl Jung en het systemische gedachtegoed. De maan staat symbool voor ontwikkeling. Ze belicht de donkere kant van de werkelijkheid. Datgene wat er is maar niet aan het licht komt. We zijn maar voor een klein gedeelte bewust van ons eigen gedrag en drijfveren, waardoor een groot gedeelte ongekend en onbenut blijft. Een verandering in beweging zetten begint bij het ontdekken van het onbenutte potentieel van mensen. Ontwikkelen doe je door inzicht te krijgen in hoe je het altijd deed, waarom je het deed en waarom dat niet altijd meer nodig is. Als je weet hoe je het deed, ontstaat er zicht op de vele andere mogelijkheden, die tot dan toe niet haalbaar leken. De maan is een lichtpunt in donkere tijd.

ANouk smeets

Mijn verhalen.

Inspiratie is ongrijpbaar en toch energiegevend, hoewel voor iedereen weer anders. Zelfs de zeer rationele, praktisch ingestelde mens heeft inspiratie nodig. Mocht ik je niet kunnen helpen met coaching, hoop ik je iets van inspiratie en ‘food for thought’ mee te kunnen geven vanuit mijn verhalen. Kijk maar eens wat je alsnog ontdekt.

Laag voor laag
May 27, 2021
Laag voor laag blijf ik me uitdagen in het afpellen van mijn eigen lagen. Voor mij als mens en coach kan dat niet anders. Alleen zo kan ik me verbinden met de tocht van mijn cliënten. We hebben ons allemaal verhuld in mechanismen, lagen, die onze kwetsbaarheden bedekken.
LEES MEER
Houvast aan het ongrijpbare
February 28, 2021
Op bijzondere momenten, als het leven even niet zo leuk en lief voor me is, hou ik me vast aan niets. Tenminste niet iets wat ik echt kan vastpakken. Ik houd me vast aan het ongrijpbare. Met mijn aandacht en energie reis ik dan naar datgene wat ik nodig heb, zodat ik me daarna weer beter voel. Voor mij is dat vaak mijn broer, in sterrenstof sinds 28-2-1990.
LEES MEER
Uit de schaduw, in het licht.
November 2, 2020
Als je dit leest heb je geen idee hoe spannend ik het vind bij het typen ervan. Meer specifiek, het uitschrijven van mijn binnenwereld is niet zo spannend, dat doe ik al sinds mijn 13e in moeilijke perioden, maar weten dat ik het ook echt ga delen dát vind ik doodeng.
LEES MEER
Flashback, een nieuwe plek.
January 2, 2021
Wat een jaar, 2020. In mijn hoofd ga ik na wat er allemaal is gebeurd. Zoveel dat ik zelfs twijfel of wel echt in dit jaar was. En toch, het paste allemaal precies. Het was een jaar met vele herkansingen om mijn eigen ‘aardigheden’ opnieuw onder de loep te nemen..
LEES MEER

Vrijblijvende koffie afspraak?

Wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak plannen?
Bel me dan gerust of stuur een bericht via whatsapp.

CONTACT