Mijn aanpak.

Ik maak gebruik van de methoden: systemisch werken,
transactionele analyse,nlP, en eventueel odc metingen, ondersteund met ervaringsgericht werken.

X

Neuro Linguïstisch Programmeren
NLP is een methodiek om snel inzicht te krijgen in je drijfveren. Met NLP krijg je zicht op de manier waarop enerzijds de wereld door een mens wordt waargenomen en anderzijds hoe daarop wordt gereageerd.

X

Systemisch werken
Een team, een gezin, een organisatie, elke vorm van ‘bij elkaar horen’ is een systeem en binnen dat systeem heeft iedereen een plek. Verwisseling van plek kan voor veel verwarring en onrust zorgen in de onderstroom. Zicht krijgen op de welke plek je inneemt en wat in de basis je plek is, geeft rust en een nieuw perspectief om te handelen. ...als je durft te kijken en te ervaren! Binnen de methodiek van systemisch werken worden vaker opstellingen gemaakt. Hierbij wordt je plek in het systeem letterlijk ruimtelijk weergeven, om onzichtbare patronen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Een mooie aanvulling in een begeleiding wanneer woorden tekortschieten.

Mijn vertrekpunt.

Dat is altijd het doel, de stip aan de horizon. Wat is de behoefte. Wat is al bekend en ervaren. Gedurende het delen van de doelen, behoefte en ervaringen wordt ook onbewust gedrag zichtbaar. Wat ik waarneem in de interactie, is aanvullend aan het verbale verhaal. Om een compleet beeld van de situatie te krijgen, help ik om onbewuste gedragingen te ontrafelen door met echte aandacht te luisteren, observeren en ervaren. Samen ontwikkelen we ervaringen en denkpatronen en krijg je vanuit bewustzijn steeds meer handvaten hoe je anders kunt reageren of je verhouden tot anderen.

De impact volgt altijd!

"Alleen als je weet waarom je iets doet, ontstaat ruimte om het anders te doen."
Anouk Smeets

Een individuele begeleiding; gaat over het ontdekken van je eigen kwaliteiten en deze optimaal kunnen inzetten. Het geeft inzicht in patronen, waar ze vandaan komen, hoe je ze herkent in werksituaties en hoe je ze effectief kunt inzetten. In een intake onderzoeken we de ontwikkelvraag en stemmen we het aantal sessies af. Doorgaans bevat een individuele begeleiding 6 sessies van 1.5 uur.

Contact
‘Zonder gevoel geen passie, zonder passie geen actie, zonder empathie geen invloed, zonder sympathie geen samenwerking. Alles wat mensen belangrijk vinden, heeft emotionele lading.’
Manfred Kets de Vries

Een team begeleiding; gaat over het ontdekken en benutten van kwaliteiten in een team. Het geeft inzicht in de huidige dynamiek en creëert vanuit vertrouwen en verbinding een koers die de organisatie kan volgen. In een intake onderzoeken we welke opgave het team heeft en welke aanpak hierbij ondersteunend is.

Contact

In een intake wordt onderzocht wat het onderliggende thema van de workshop is. In de opzet en uitvoering wordt altijd rekening gehouden met welk gedrag nodig is, van de leider én van mij. Gegarandeerd bevat elke workshop avontuur, reflectie en verbinding!

Contact

Spreekt mijn visie en aanpak je aan maar zie je niet meteen hoe ik je kan helpen of heb jij al iets specifieks in gedachte?
Neem gewoon contact met me op. Ik ontdek graag iets nieuws!

Contact

Vrijblijvende koffie afspraak?

Wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak plannen?
Bel me dan gerust of stuur een bericht via whatsapp.

CONTACT